MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
Autor / zdroj: Maminčino koření
12.7.2020

Brambory restované s citronem a rozmarýnou

Dnes jsme pro vás připravili brambory pro slavnostnější příležitost.

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
kousek másla
200g nových brambor
rozmarýn
směs koření Staročeská ryba
směs koření Česnekový pepř
2 stroužky česneku
1 citrón
mořská sůl

Postup přípravy

Zahřejte olej a máslo v hluboké pánvi. Přidejte podélně rozpůlené brambory a restujte 5-6 minut.

Do pánve přidejte rozmarýn, směs koření Staročeská ryba a oloupaný a rozdrcený česnek a pokračujte v restování na středně vysoké teplotě po dobu 5 minut, nebo dokud nejsou brambory hotové - obsah pánve občas promíchejte.

Pokapejte citronovou šťávou z celého citrónu, osolte mořskou solí a mletým česnekovým pepřem.

Pokud připravujete restované brambory předem, zahřejte je v troubě na malou teplotu a těsně před podáváním pokapejte citronem.

Přejeme dobrou chuť.

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Čtyřiadvacátá dokumentární Ji.hlava začíná za čtyři dny – a bude on-line

Půjde o zcela plnohodnotný ročník, který nabídne více než 270 filmů, debaty s režiséry, diskuse Inspiračního fóra i program pro děti. Festival otevře

Zapečená cuketa

Jednoduché zapečené jídlo, které může být skvělou krémovou přílohou plnou chuti, aniž by bylo příliš tučné. Pro lehkou večeři podáváme se salátem.

Navzdory pandemii se bude i letos konat Festival bulharských filmů

Pořadatelé upravili formát a letos můžete festival navštívit z pohodlí a hlavně bezpečí svého domova. Již dvanáctý ročník v řadě proběhne online. Díky

DNES SE STALO

VYNÁLEZY25. října 1894

Václavské náměstí v Praze osvětluje elektrické pouliční světlo inženýra Křižíka.

KULTURA25. října 1948

vzniklo v Brně profesionální loutkové divadlo Radost.

VYNÁLEZY25. října 1959

profesor Jaroslav Heyrovský dostal Nobelovu cenu za polarografické metody a jejich využití v analytické chemii (první Čechoslovák).

POZVÁNKA OBRAZEM