MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

GlobalCare.cz - specializovaný eshop

Již od roku 2008 se specializujeme na prodej čističek vzduchu, zvlhčovačů, odvlhčovačů, filtračních konvic, domácí zdravotechniky a speciálních regeneračních doplňků stravy. Stálé akční nabídky. www.GlobalCare.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Celorepubliková velikonoční preventivní dopravně bezpečnostní akce

Již tradičně v období velikonočních svátků policisté zvýší svoji přítomnost na cestách. Letos bude celorepubliková velikonoční preventivní dopravně be

Post

Studenti vymalují podchod na ousteckém nádraží

Nadšenci, kteří v květnu minulého roku koupili zachráněnou historickou nádražní budovu v Ústí nad Orlicí, iniciovali výmalbu zdejšího podchodu.

Post

Ostatek svaté Zdislavy bude trvale uložen v Radhošti u Vysokého Mýta

Kostel sv. Jiří byl v neděli zaplněn do posledního místa a další desítky lidí museli stát. Malá obec nedaleko Vysokého Mýta zažila významný den.

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz www.GlobalCare.cz