MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Dvanáct smrtelných úrazů a více než dva miliony na pokutách

Podle Státního úřadu inspekce práce (SÚIP) došlo ve stavebnictví v roce 2017 ke 12 smrtelným, 105 závažným a 1210 ostatním pracovním úrazům. Celých 48

Post

Na Pardubicku provedli hygienici v souvislosti s protikuřáckým zákonem 400 kontrol

Od 27. května 2017 až do 31. března 2018 vykonala hygiena v Pardubickém kraji v souvislosti se zákazem kouření přes 400 kontrol. Na peněžní pokuty zde

Post

Letošní festival Kocianovo Ústí je poctou 60. ročníku Kocianovy houslové soutěže

V květnových dnech město Ústí nad Orlicí žije Kocianovou houslovou soutěží. Ta se v rodišti Mistra Jaroslava Kociana letos koná již pošedesáté. Sjedou

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA